Otrovne žabe

Otrovna žaba – strelica, jedina je životinja koja može ubiti čovjeka samo dodirom. Autohtoni amerikanci dugo su vremena koristili sluz sa kože te žabe na svojim strijelama (otuda i ime žabi).To je učinkovit ubojica majmuna i ljudi podjednako. Žablja koža emitira nasilno moćan toksin koji uzrokuje paralizu, unutarnje krvarenje, otkazivanje organa i smrt.Prema Dark Roasted Blend-u, ta malena stvorenja (obično 1.3 cm u dužinu) mogu skočiti i do 50 puta svoje duljine.

Otrovne žabe

Otrovne žabe mogu biti žute, zlatne, bakrene, crvene, plave, zelene ili crne boje. Njihove šare i boje su namjerno tako žarke i napadne kako bi upozorile potencijalnog neprijatelja ili predatora.

Otrovne žabe poznatiji su naziv za grupu žaba koje spadaju u familiju Dendrobatidae, a žive na područjima Središnje i Južne Amerike. One su otrovne, ali su i neobične lijepe, jarkih boja i zanimljivih šara.
Za razliku od drugih pripadnica i pripadnika svoje vrste, ove žabe vrlo su aktivne tijekom dana, dok noću spavaju. Zato većina znatiželjnika može na danjem svijetlu uživati u njihovim bojama, no nije ih pametno dirati, a još manje jesti. Kao što smo spomenuli, ove male ljepotice su otrovne, ali razina otrovnosti varira od jedne do druge vrste. Mnoge otrovne žabe su pred izumiranjem.Još jedno zanimljivo ime za ove žabice je i "streličarke" ("dart frogs"), jer su Indijanci koristili njihov otrov za borbu. Oni su strelice premazivali otrovom ovih žaba i ispucavali ih puhanjem u neprijatelje.

Izvor:www.klinfo.hr

dot VODOZEMCI SVIJETAŽaba ubojica
Nema ni zube, ni ošrte kanđe, ali ne preza od ničeg kako bi zadovoljila svoj čudovišni apetit...

Za registrirane korisnike